Waarom zou ik investeren in de Master Practitioner?

Regelmatig krijgen we de vraag waarom je zou willen investeren in de Master Practitioner op De Trainingsboerderij. Want na je NLP Compass Practitioner weet je het allemaal, toch?

We begrijpen de vraag maar al te goed. Ook wij zijn ooit begonnen met de NLP Practitioner (zonder de Compass) en hebben besloten om door te gaan met de Master Practitioner (en daarna nog veel andere trainingen). Wat hebben wij geleerd van de Master (zo noemen we hem meestal) en wat heeft het ook anderen opgeleverd om door te gaan met de Master Practitioner?

In deze blog geven we je de motivatie waarom je de Master zou willen doen. Dus pas op, want aan het einde van dit bericht zou je je zomaar willen inschrijven voor de volgende master. (je kunt nu nog stoppen!!!)

NLP Compass Practitioner.

De NLP Compass Practitioner ging vooral over jou. Wie ben je, wat wil je, wat vind je belangrijk en hoe communiceer je dat met de buitenwereld. Natuurlijk was het veel meer dan dat. Heb je in 16 dagen ook geleerd hoe je denkt en doet, heb je nog meer inzichten gekregen in je eigen-aardigheden en ook hoe je dat kunt omvormen. Wie je, voorbij je eigen beperkingen, wilt zijn, wat je wilt doen en wat je wilt ervaren en beleven in de wereld. In de NLP Compass practitioner sta jij centraal;

‘Jij in de wereld om je heen’.

NLP Master Practitioner

In de Master gaan we hierin verder. Het gaat niet alleen over jou, het gaat ook over de wereld om je heen.

Jij, én de wereld om je heen

Dus komen de onderwerpen van de Compass Practitioner weer voorbij en gaan we ze verdiepen, met elkaar verbinden en aanvullen met nieuwe waardevolle onderwerpen. Zo ontstaat een dieper begrip van de manier waarop wij, als mensen, communiceren én welke invloed jij daarop kunt hebben. Verschillen worden steeds meer duidelijk en ook hoe je daar, steeds weer op een andere manier, mee om kunt gaan. Wat maakt dat we de dingen doen zoals we ze doen, wat kunnen we beter doen en wat kunnen we anders doen om nog meer het resultaat te bereiken wat voor ons belangrijk is. En dan geldt steeds weer ons uitgangspunt;

‘winst voor jezelf, winst voor de ander en winst voor de wereld om je heen’

Naast de kracht van de herhaling (en verdieping) van de onderwerpen uit de NLP Compass Practitioner gaan we verder in op oa het gebruik van taal, de verschillende persoonlijkheidstypen (obs MBTI), het universele model achter alle NLP interventies, de werking en toepassing van onze breinen (introductie in mBraining), de rol van coach en het NLP Coachmodel, Integratie van verschillende modellen in het ‘unified Field’ (verenigd veld) en modelleren, het afkijken en leren van anderen, door middel van de NLP Modellen. Want alle NLP modellen en alle, echt alle andere trainingen die je hebt gedaan en ooit gaat doen, zijn ook weer ontstaan doordat we hebben afgekeken (gemodelleerd) van de successen van anderen. En jij leert hoe je dat succesvol kunt doen. Modelleren is te leren.

Waarom zou je de master doen?

Dus nu je dit allemaal weet, waarom zou je dan de NLP Master Practitioner willen doen? En hoe leg je dat uit aan je partner of aan je werkgever?

Vanuit jezelf: De Master wil je doen, gewoon omdat je het waard bent. Eigenlijk is dat de enige reden. Je bent het waard om 16 dagen van je meest kostbare bezit (tijd) te investeren in jezelf. Omdat je daarmee een nog mooier mens wordt, voor jezelf en voor anderen en het leven dus nog meer gaat beleven.

Voor je partner: Wie wil dat niet? Een partner die duidelijk weet wat hij of zij wil, respectvol is naar de ideeën, meningen en wensen van de ander, die aangeeft wat er speelt, die zich kan aanpassen in de relatie om er een win-win-win situatie van te maken. Onze eigen relatie is waarschijnlijk juist in stand gebleven, door de NLP Master, omdat we nog beter wisten wie we wilde zijn in onze relatie, wat de ander belangrijk vind en hoe we elkaar daarin kunnen vinden en ook kunnen loslaten. “We kunnen het steeds vaker eens zijn met elkaar, dat we het niet eens hoeven te zijn met elkaar”.  Relaties worden sterker door NLP, daar geloof ik echt in. En niet iedereen zit op deze verandering te wachten. Want verandering geeft verwarring. En verwarring is alleen de doorgang naar een nieuwe en betere realiteit, als je de verwarring ook kunt nemen. Maar goed, daarvoor kunnen partners ook altijd nog de NLP Compass Practitioner doen.

Voor je werkgever: Meestal herkennen werkgevers wel dat er iets is verandert, tijdens de NLP Compass Practitioner, alleen kunnen ze het nog niet zo goed duiden en de werknemer (jij, de Master in pré) kan het ook nog niet goed verklaren. Dat komt omdat we veel met onbewuste processen werken. De NLP Compass Practitioner gaat vooral over transformatie van jezelf. En transformeren op onbewust niveau en tegelijk je bewust zijn wat je precies aan het transformeren bent, is nog niet zo makkelijk. In de Master laten we zien hoe we dat doen. Wat we doen om anderen te transformeren, om anderen te laten groeien. Zodat je het ook kunt toepassen op anderen. Daarom zit het onderdeel ‘Coach’ er ook in, als een van de nieuwe onderwerpen in deze training en het is zeker geen coach-opleiding. Het levert je wel inzichten op hoe je anderen kunt begeleiden en coachen. De Master maakt de cirkel rond. Van wie je was, naar wie je bent geworden, naar hoe je jezelf kunt inzetten in de wereld om je heen. Win voor jezelf, win voor de ander en win voor de wereld om je heen, dus ook de organisatie waarvoor je werkt.

Wie je, na het lezen van dit bericht nog in gesprek over de mogelijkheden of heb je nog vragen. Bel dan met Michel of Sabine of stuur een bericht naar info@detrainingsboerderij.nl

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search