Ik was even mezelf niet

‘Ik was even mezelf niet’.

Herken je deze zin?

Soms word je zo getriggerd door iets dat ineens de realiteitszin verdwijnt. Het gedrag dat volgt overkomt je en later denk je….. ‘oohh, shit, oeps… ‘Ik was even mezelf niet’.

En vervolgens ga je je rot voelen, word je boos, ga je je schamen, je afvragen waar dit gedrag toch steeds vandaan komt of waar je toch door getriggerd wordt. En vervolgens reageer je nog weer anders dan je zou willen en reageert die ander ook niet meer zo vriendelijk. Die ander is ineens …..‘ook zichzelf niet meer’.

Herkenbaar? In dit bericht neem ik je mee in wat er nou eigenlijk gebeurt, waar het vandaan komt én wat je ermee kunt.

Even terug…

Je was even jezelf niet…….interessant toch…. want wie was je dan wel?

Want natuurlijk ben je wel jezelf. Alleen vertoon je gedrag dat je normaal gesproken niet vertoont als je gewoon lekker in je vel zit.

In de gevallen dat jouw gedrag je lijkt te overkomen, word je getriggerd in oud zeer en neemt de kleine ik in jou het over van de volwassene die je nu bent.

Vaak zeggen we ook ‘je lijkt wel een klein kind’ of ‘je bent net een puber’ of ‘doe toch niet zo kinderachtig’.

Dit hele proces speelt zich vooral onbewust af. En ondertussen heeft die kleine ik de regie met ook de kennis van die kleine ik. Niet echt de ideale regisseur van jouw leven, toch?

Ooit heb je onbewust besloten dat je nooit meer zo beschadigd wilt worden op deze manier. Het was te heftig, te traumatisch, te veel.

Dat kan lichamelijke schade zijn en psychische schade. En voor je denkt.. dat heb ik niet… we zijn allemaal beschadigd. We hebben allemaal, vaak onbewust, beslissingen genomen, om nooit meer …..

  • Zo af te gaan na een spreekbeurt
  • Over je heen te laten lopen
  • Gepest te worden
  • Voor schut gezet te worden
  • Je kwetsbaar op te stellen
  • Dom te lijken

 

Noem maar op. Allemaal verschillende beslissingen.

Op momenten dat iets te heftig is gaan we vechten of vluchten. En als beide niet mogelijk zijn vindt er een bevriezing of een innerlijke verlamming plaats. En komt er dus die radicale beslissing om dit nooit meer mee te hoeven maken.

Alleen ben je allang niet meer dat kleine kind of die persoon die je was toen het ontstond. En blijven we wel zo vaak worstelen met die delen in onszelf, die ons nu meer in de weg zitten dan dat ze ons helpen.

Het gaat te ver om in een mail alles te delen wat er allemaal onbewust gebeurt, maar ik hoop dat je jezelf de kans geeft om in persoonlijke ontwikkeling te groeien. Hoe meer je jezelf kent en ook jouw overlevingsdelen herkent hoe meer je kunt leren leven vanuit gezonde delen en veel meer het leven gaat leven zoals jij dat wilt.

In onze trainingen zien we mensen hierin veranderen. Ze herkennen de ‘nukken’ bij zichzelf en kunnen anderen hierin spiegelen, waardoor gesprekken zoveel sneller weer vlotter verlopen i.p.v. stroef blijven. Je herkent het zelf ook, we voelen ons altijd zo prettig bij mensen ‘die zo zichzelf lijken’.

En dat kun jij dus ook steeds meer zijn. Als je jezelf de groei gunt.

Nukken hebben we allemaal, je blijft ook gewoon in je leven getriggerd worden.

De vraag is alleen… wil je getriggerd blijven, blijf je erin hangen of wil je je veel sneller kunnen herstellen en je bewust worden van wat er gebeurt, zodat je nieuwe en betere beslissingen kunt nemen? Zodat jij ook zo lekker jezelf kan zijn.

Let de komende tijd eens op hoe jij soms ‘even jezelf niet bent’.

Wat gebeurt er? Hoe reageert jouw lijf? Waar in het verleden is je dit ook overkomen en welke beslissing heb je hier onbewust genomen?

Om te groeien in jouw nukken, in jouw persoonlijke ontwikkeling, in jouw communicatie, relaties, noem maar op, moet je tijd nemen voor jou. Niet een keer, maar structureel.

Met NLP gaan we een half jaar intensief met je op pad. Op onze site kun je hier meer over lezen. Hierin leer je hoe jouw onbewuste werkt en hoe krachtig je met NLP die onbewuste processen zoals ik hierboven beschrijf kunt veranderen.

Themadag ‘de maan als inspiratiebron

13 juli is er een themadag op De Trainingsboerderij over ‘de maan als inspiratiebron’.

Een fantastische cyclus die je elke maand weer helpt om jezelf en jouw wensen te onderzoeken, waardoor je structureel tijd inbouwt om jezelf steeds beter te leren kennen.

Ik geeft deze dag samen met mijn businessbuddy Ingrid Bijlmakers. Sinds een jaar of drie zijn we super enthousiast over werken met de maan en heeft het ons al behoorlijk wat groei opgeleverd. Dit delen we met veel enthousiasme met jou.

Stel je eens voor wat het voor jouw groei en leven betekent als je elke maand via een bepaalde logische volgorde dromen onderzoekt, jouw leven observeert, in actie komt en ontspant?

Leven met de maan klinkt wellicht wat zweverig maar deze cyclus is juist zo aards en praktisch als maar kan.

Hier lees je er meer over.

Dan wens ik je voor nu nog een heerlijk weekend.
Ik ga eens kijken of m’n trouwjurk nog past.
25 jaar geleden, op 3 juli 1997, om 12 uur precies, zei ik volmondig JA tegen Michel.
En ik kan wel stellen dat juist doordat we allebei onze nukken aan zijn gaan kijken, we nog steeds of misschien wel met nog meer plezier nog steeds samen zijn.

Graag tot een volgende keer. Misschien wel 13 juli? Ik zie je graag.

En…. Don’t forget….. Beleef je leven en wees je eigen leuke zelf.

Sabine

Recent Posts

Start typing and press Enter to search