Er is altijd wel iemand die er iets van vindt.

Ik laat me graag inspireren door anderen en YES-theory is daar een van. Een groep jongeren die het leven ontdekken en beleven en dat delen met de rest van de wereld. Ze hebben meer dan 7 miljoen volgers op YouTube.

Ik vind het echt gaaf hoe zij hun boodschap verspreiden terwijl ze ook gave dingen doen. Daar zou ik zelf nog wel iets meer van willen hebben en dat is misschien ook wel een van de reden waarom ze me zo inspireren.

Met zoveel volgers zijn er natuurlijk ook veel meningen.

Je kunt ze in drie groep verdelen:

  • Veel volgers vinden het fantastisch wat ze doen. Ze zijn groot fan en willen er graag bij horen.
  • Een veel grotere groep kent ze niet eens, interesseert het niet wat ze doen of vindt het prima, ongeacht wat ze doen. Ze laten niet van zich horen.
  • En sommigen vinden er van alles van. Ze hebben kritiek, commentaar en geven hun ongezouten mening. “Het is belachelijk!”. Ze doen het niet goed, het klopt niet of het moet echt anders.

Hoe klein deze laatste groep ook is, het is vaak de groep waar we ons het meest door laten raken. Het laat ons wankelen en brengt ons in twijfel. Doe ik het wel goed? Moeten we het niet anders doen? Ben ik wel goed genoeg?

Zo herkenbaar. Ik denk dat we het allemaal wel in meer of mindere mate hebben. Ik in ieder geval wel!

Een deel van ons schaamt zich voor wat we doen,

een deel vergelijkt en ziet hoe anderen het beter doen

en een deel denkt in schaarste, in beperkingen, in onmogelijkheden. “Wie zit er nou op mij te wachten?”

 

Dus doen we het anders. Want, ja. De kritiek, de schaamte, dat wil je liever niet.

En wat denk je….. na de verandering zijn er nog steeds 3 groepen mensen

Mensen die het 

  1. fantastisch vinden wat je doet 
  2. niks uitmaakt
  3. belachelijk vinden.

“Het is ook nooit goed!!”

Je gaat echt noooooooit de hele wereld tevreden houden. Dus daar mogen jij en ik wel mee stoppen.

 

Wat je wel kunt doen?

Accepteren dat er altijd kritiek is, op het moment dat jij je laat zien en horen. Op het moment dat jij jezelf toont, in verbinding gaat met anderen en daarmee kwetsbaar wordt.

Schaamte, schaarste en vergelijken, het is er altijd.

 

Alleen is het aan jou, hoe je hier naar wilt kijken. De beperkende gedachten gaan niet over nu, ze komen uit het verleden, op basis van oude ervaringen en creëren een beperkende toekomst. We geven zelf betekenis aan de gebeurtenissen en daarmee invulling aan ons leven.

We hebben vaak geen invloed op de gebeurtenissen om ons heen. Waar we wel volledig invloed op hebben, is de gedachte óver de gebeurtenis, de betekenis die we er aan geven.

Blijven we hangen in de negatieve, oude gedachten of kunnen we het ook omdraaien en er een positieve, helpende betekenis aan geven?

Stel je eens voor dat alles om je heen gebeurt met een bedoeling. Dat het geen toeval is, maar dat het er is om je te helpen om nog meer betekenis te geven aan je leven. Alle mooie én alle minder mooie gebeurtenissen. Ik zeg niet dat het de waarheid is, maar stel je het toch een voor.

“Hoe kan deze gebeurtenis me helpen om verder te groeien als mens? Welk inzicht wil het me geven zodat ik het leven nog meer mag beleven?”

Dit is vaak het moment dat mensen de hele extreme, soms traumatische, gebeurtenissen gaan roepen en daar verklaring voor willen hebben. Dus begin eens klein, met de simpelere dingen in je leven. Daar waar je tegenaan loopt op je werk, in je vriendschappen, in je relatie.

Waarom komt deze gebeurtenis op jouw pad en hoe kan het je helpen om nog meer te gaan staan voor dat, wat echt belangrijk voor je is?

Voorbij je schuld en schaamte.

Zonder dat je hoeft te vergelijken met anderen. Puur jezelf.

In de veronderstelling dat er voldoende is en alles mogelijk is.

 

Het gaat er uiteindelijk om, welke betekenis je eraan wilt geven, zodat je verder groeit, als mens.  Zodat je kunt doen wat echt bij jou past en het leven kunt beleven, zoals jij dat wilt.

 

En je weet het; Er is altijd wel weer iemand die daar dan weer wat van vindt.

Dus kom maar op met die reactie. Wat wordt er bij jou geraakt, als je dit leest? En waar zou jij nog veel meer betekenis aan willen geven? 

 

Betekenisvolle groet,

Michel Leussink

 

PS: Wil je ook meer betekenisvol leven en leidinggeven aan je eigen leven en dat van anderen? Weet dan dat deze trainingen binnenkort starten:

  • 4 juni Masterclass Natural Leadership, met Alan McSmith
  • 16-17 juni Vrouwelijk leiderschap. De magie van VROUW-zijn
  • 11 juli Training Nieuw Leiderschap.
Recent Posts

Start typing and press Enter to search