Home | Over ons

Over de Trainingsboerderij

Wij zijn Sabine Wolters en Michel Leussink. Oprichters, inspiratoren en trainers van De Trainingsboerderij. Beide opgegroeid in Twente en opgevoed door Tukkers. We zijn trots op onze roots. Down to Earth, ondernemend, toegankelijk en graag in contact met anderen.

We werken graag met ambitieuze en nieuwsgierige mensen die willen ontdekken wat er nog meer mogelijk is, zichzelf uit willen dagen en graag kennis en inspiratie delen. En dus stimuleren we onszelf, elkaar en ook jou om je eigen regie te nemen en met veel plezier het leven te beleven. Naast collega’s en ondernemers zijn wij ook levenspartners, met een gezin met een zoon, twee dochters en een hond.

We geloven in het principe van 24/7 in plaats van 9/5.
Wat we hiermee bedoelen? Werktijd is onderdeel van jouw eigen tijd. Elk moment van de dag, in elke context, is belangrijk en zinvol. We gunnen je, zowel werk als privé, zowel persoonlijk als professioneel, een leven in lijn met jouw eigen pad, jouw eigen drijfveren, jouw eigen Compass.

We vinden het fantastisch om jou te helpen tijdens jouw ontdekkingsreis, jouw expeditie van het leven.

Wie wil jij zijn? Wat wil jij doen, zien en beleven? Hoe breng je makkelijk en duidelijk jouw boodschap over in contact met die ander? Hoe bewaak jij jouw grenzen en hoe bereik je veel makkelijker en ontspannen jouw doelen, alleen én samen met anderen?

Met deze ontdekkingsreis begeleiden en inspireren we je met veel enthousiasme.
Je bent van harte welkom op De Trainingsboerderij!

Ons team

Sabine <strong>Wolters</strong>
Sabine Wolters
Michel <strong>Leussink</strong>
Michel Leussink

Sabine Wolters
“Het mooiste wat je kunt worden is jezelf”

Als kind vond ik het al reuze interessant om te zien hoe verschillend mensen zijn en hoe het komt dat bij de een alles vanzelf lijkt te gaan en bij een ander alles zo moeizaam verloopt. Hoe doen succesvolle mensen de dingen die ze doen? Achttien jaar heb ik in het speciaal basisonderwijs gewerkt als groepsleerkracht en daarbij vond ik het vooral interessant om te kijken naar talenten, interesses van kinderen en merkte ik dat wanneer je uitgaat van mogelijkheden, en kinderen stimuleert om hun talenten aan te wakkeren en hun wensen uit te spreken, het leren zoveel makkelijker en leuker wordt. En zo is dat natuurlijk ook bij volwassen. Mede door trainingen die ik ondertussen volgde in persoonlijke ontwikkeling besloot ik in 2011 om voor mezelf te beginnen en mijn focus vooral te leggen op mensen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Inzichten te geven in hoe jij de dingen doet, zicht op jouw dromen, talenten.

Inspireren en motiveren om het allerbeste uit jezelf halen. Er is zoveel meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt.

Een collega trainer zei ooit: ‘Sabine is gestopt in het onderwijs omdat ze zo van kinderen houdt’. En eigenlijk kun je wel zeggen dat dit de kern is van mijn bedrijf. Ik gun ieder kind, iedere ouder, iedere leidinggevende, eigenlijk iedereen, dat ze op een ontspannen manier ontwikkelen, uitdagingen aan durven gaan en het beste uit zichzelf én anderen halen, want…..

‘Het mooiste wat je kunt worden is jezelf en het beste wat je kunt geven is jezelf’.

 • "Sabine is professioneel, toegankelijk, down to earth en begaan met haar cursisten. Ze weet je te motiveren om het beste uit jezelf te halen!"

  Judith Polman
 • "Sabine is bevlogen, gepassioneerd en betrokken, ze speelt steeds goed in op wat er in het moment gebeurt. Ze is analytisch, met een sterk empatisch vermogen en weet snel tot de kern te komen, waarbij ze een veilige en prettige setting creëert".

  Dorothée Loorbach
 • "Sabine kan als geen ander precies de juiste vraag stellen die ervoor zorgt dat er inzichten ontstaan, waardoor ik stappen heb kunnen zetten om het beste in mezelf naar boven te halen. Ik ken maar weinig mensen die met humor en lichtheid me zo diep weten te raken".

  Ingrid Bijlmakers
 • Eerlijk, open, vol humor, met rauwe randjes en soms ook oncomfortabel. Maar uiteindelijk is alles in magische balans. Dank jullie wel voor de magie van vrouwen.   En Sabine en Ingrid, dank jullie wel voor de gereedschapskist. De set is in gebruik genomen. Het stof is eraf. Ik ben na deze week klaar om het gereedschap verder te gebruiken om te bouwen aan mijn onderneming. Het wordt magisch!

  Fiona van Lingen
 • "Met een rugzak vol tools, wijze woorden en de inspiratie om verder te groeien en te bouwen ga ik terug naar wal. Hoe mooi en fijn dat jullie elkaar aanvullen, inspelen op wat er leeft in de groep en een houvast en flow creëren door de ochtendsessies. Toegankelijk, vrij, ruimte voor iedereen en een plaats voor alles. Ik kan iedereen aanraden om met jullie op reis te gaan! Dankbaar en nog verder sudderend vervolg ik mijn pad. Nog heel veel plezier op het prachtige, magische Schier. Till we meet again 😊"

  Astrid Mikkers
 • ‘Dankbaar kijk ik terug op een proces waar Sabine met veel respect, geduld en kennis mij heeft ondersteunt bij het zetten van de nodige stappen in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Doormiddel van verschillende werkvormen heb ik in een ontspannen sfeer mogen werken aan mijn persoonlijke doelen.  Altijd weer verrassend, verdiepend en verhelderend: ‘waar sta ik nu en wat zou ik willen bereiken’.  De gesprekstechnieken die Sabine toepast hebben mij geholpen in het onderzoeken en reflecteren op mijn persoonlijke doelen, een waardevolle ervaring, van wens naar realisatie’. 

  Emilia Hof Basisschooldirecteur IKC De Kiem

Michel Leussink

Als je mij in 2010 had verteld dat ik zelf de training zou gaan geven, die ik toen volgde, dan had ik je toen nog niet geloofd. Ik was projectleider en adviseur rondom informatievraagstukken (ICT) bij overheid en in het bedrijfsleven en merkte dat ik in mijn communicatie wel wat kon gebruiken. Dat merkten anderen trouwens ook en dus kreeg ik de mogelijkheid om voor het eerst een training te volgen die ging over mezelf. Een training in persoonlijke ontwikkeling.

Het heeft me veel gebracht. Mijn werk ging beter en ook makkelijker. Ik kon beter in contact blijven met anderen en had een duidelijker beeld wat ik wou en hoe ik daar kon komen. Ook in mijn privésituatie merkte ik verandering. Ik kan een betere vader zijn voor mijn kinderen en een betere partner voor mijn vrouw.

Mijn interesse voor mensen werd weer aangewakkerd, daar waar het heel lang geleden weggestopt was. In 1988 was een technische opleiding was voor mij een veilige keuze, logisch verklaren, duidelijke doelen en niet te veel mensen.

Irritatie

En toch was er iets waardoor ik niet tevreden was in mijn werk. Aan de ene kant vond ik het heel erg leuk om samen met anderen te werken en aan de andere kant kon ik ook niet altijd even makkelijk met sommige mensen omgaan. Dus vertrok ik bij de ene werkgever om bij de andere werkgever een vergelijkbare collega tegen te komen. Maar ja, het lag natuurlijk niet aan mij….. Ik groeide wel, vooral in functie en natuurlijk met bijbehorende luxe. En toch…..er bleef iets knagen.

De Transformatie

De NLP Practitioner in 2010 smaakte naar meer. Ik ben direct doorgegaan naar NLP Master en weer nam ik het geleerde mee in mijn werk en mijn privéleven. Het leven werd steeds bruisender en dus wilden we naar Zuid Afrika om de Big Five te zien. We besloten, in 2013, om meer mensen mee te nemen en er een training van te maken. De eerste training was een feit en ik ontdekte hoe gaaf het is om anderen mee te nemen in dit ontwikkel- en groeitraject. Sabine had op dat moment al de NLP trainersopleiding gedaan waar ik in 2014 aan begon. Een traject van ruim 1,5 jaar, intensief trainen, intervisiegroepen, en uiteindelijk drie spannende dagen certificering. Vanaf 2015 ben ik gecertificeerd NLP trainer en geef ik samen met mijn partner Sabine, trainingen o.a. in NLP, Compass en groepsprocessen. Daarnaast begeleid ik, als coach en adviseur, mensen en organisaties op hun groeipad.

Groei en ontwikkeling

Nu ik net de 50 voorbij ben en mezelf realiseer dat ik bijna op de helft ben (mijn doel is 104) weet ik ook dat ik iets terug te geven heb aan de mensen om me heen omdat ik in mijn ervaringen niet alleen sta. Ik geloof dat we het leven mogen leven zoals wij dat willen. Dat we de beste versie van onszelf kunnen worden en dat we altijd kunnen en mogen groeien. Soms zeggen mensen “moet je dan altijd groeien?” Mijn antwoord is dan simpel. Iedereen heeft zelf de keuze en vertel me eens, waarom zou je niet groeien?

Ik heb nog nooit zoveel trainingen gevolgd in mijn leven als de afgelopen jaren, mijn nieuwsgierigheid naar mensen wordt steeds groter. Hoe komt het dat we doen wat we doen en wie wil je eigenlijk zijn? Wat wil je het liefst doen en hoe kun je dat realiseren. De wetenschap op dit gebied, over onze innerlijke ‘IK’ is nog heel jong. Er is nog zoveel meer te leren.

Waarin zou jij willen groeien en wie wil je dan worden?

Nieuwsgierig? Ontmoet me op een training, op de inspiratieavond of stuur een bericht, dan maken we een afspraak.

 • "Michel is een gepassioneerd “mensen mens” Hij is oprecht betrokken en geïnteresseerd. Hierdoor neemt hij de drempel weg om over belangrijke en soms pijnlijke zaken te praten. Dit stelt je in staat om anders naar jezelf te kijken".

  Marco Scheer
 • "Michel heeft als trainer alles scherp in de gaten. Hij luistert zorgvuldig en stelt vragen waardoor je aan het denken wordt gezet. Met heldere en duidelijke voorbeelden laat hij je de inzichten krijgen die je verder helpen, praktisch en direct toepasbaar".

  Bernard de Mari

 • De voldoening van het leven zit in mooie momenten creëren, in het hier en nu, in contact met anderen.

  Michel Leussink
 • Het mooiste wat je kunt ontdekken is jezelf.

  Sabine Wolters
 • "Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg."

  Tony Robbins
 • "If you can dream it, you can do it"

  Walt Disney
 • "De enige echte ontdekkingsreis bestaat niet uit het zoeken van nieuwe landen, maar in het krijgen van nieuwe ogen."

  Marcel Proust
 • Train people well enough so they can leave. Treat them well enough so they don’t want to.

  Richard Brandson
 • “Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.”

  Nelson Mandela
 • "You must expect great things of yourself before you can do them."

  Michael Jordan

Start typing and press Enter to search