Dit is wie ik ben!

Soms heb je van die momenten die je diep raken. Kippenvel van top tot teen en een blok in mijn keel.

Tijdens de workshop voor de film “The greatest Showman”, begint Keala Settle schuchter achter de muzieklessenaar.

Maar dan wordt ze geraakt door haar eigen worden, stapt naar voren, neemt haar plek in het midden van de groep. De groep raakt in extase en ik word diep geraakt. De emotie in het lied, de kwetsbaarheid van Keala en de woorden die zo kloppen. Dit is haar eigen verhaal.

Keala Settle is geboren op Hawai als dochter van een Britse vader en een Maori moeder. Vanaf haar jeugd heeft ze het moeilijk door de etnische achtergrond van haar ouders. Ze is anders, ze hoorde er niet bij. Ze was altijd op zoek naar haar plek en dan gebeurt dit. Vanuit haar tenen zingt ze haar verhaal.

De woorden of gebaren van een ander, van onze ouders, vrienden, collega’s, leidinggevende of teamleden, kunnen ons zomaar uit het veld slaan. Ze maken ons klein, zetten ons op een oude plek, van heel vroeger. Even zijn we weer die kleine jongen of dat kleine meisje. De plek waar we nu niet meer horen.

We vertellen onszelf die oude verhalen: “Zie je wel, ik doe er niet toe, ik kan het niet, zij zien het ook. Ik kan beter gewoon gaan”

Of we vertellen onszelf verhalen waarin we onze eigen plek voorbijgaan en de plek van de ander niet respecteren. “Ik zal ze laten zien dat ik het beter kan, ik regel het wel voor ze, nu zeg ik ze de waarheid, dit moeten ze doen”

We vergissen ons en vaak weten we niet eens hoe.

Wat zou er gebeuren als je je eigen plek inneemt?

Als je jezelf kunt vertellen dat je precies goed bent zoals je bent.

Dat mislukking niet bestaat, alleen leer- en groeimomenten.

Dat je van hier alleen maar verder kunt en mag groeien en bloeien.

Vaak ben je allang daar, waar je naar op zoek bent.

Stel je eens voor dat we, zonder angst, onszelf kunt laten zien en kunt zeggen

Dit is wie ik ben!

Dat we, in al onze kwetsbaarheid, het contact aan kunt gaan met anderen.

Dan ontstaat er magie, komen er nieuwe kansen. Dan creëren we de mooiste momenten, in het hier en nu, samen met anderen. Thuis, met vrienden, op ons werk. En dát is waar het leven over gaat.

Welke magie willen we laten ontstaan? Welke plek mogen we zelf innemen en welke plek gunnen we de ander?

Vraag jezelf eens af: “Wie wil ik zijn, in deze situatie en wat zou ik dan doen?

Hoe toon ik deze mooiste versie van mezelf nog meer aan deze wereld, en geef ik anderen ook de ruimte om de mooiste versie van zichzelf te laten zijn?

Wat zullen we dan nog veel meer van je zien?

Net als Keala haar plek neemt, midden in de groep. Met al haar kwetsbaarheid, vanuit de kern van haar hart, kan ze zeggen: 

This is me

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

ideale plaatje