Home | Over ons | Michel Leussink

Over ons: Michel Leussink

Ons team

Sabine <strong>Wolters</strong>
Sabine Wolters
Michel <strong>Leussink</strong>
Michel Leussink

Michel Leussink

Als je mij in 2010 had verteld dat ik zelf de training zou gaan geven, die ik toen volgde, dan had ik je toen nog niet geloofd. Ik was projectleider en adviseur rondom informatievraagstukken (ICT) bij overheid en in het bedrijfsleven en merkte dat ik in mijn communicatie wel wat kon gebruiken. Dat merkten anderen trouwens ook en dus kreeg ik de mogelijkheid om voor het eerst een training te volgen die ging over mezelf. Een training in persoonlijke ontwikkeling.

Het heeft me veel gebracht. Mijn werk ging beter en ook makkelijker. Ik kon beter in contact blijven met anderen en had een duidelijker beeld wat ik wou en hoe ik daar kon komen. Ook in mijn privésituatie merkte ik verandering. Ik kan een betere vader zijn voor mijn kinderen en een betere partner voor mijn vrouw.

Mijn interesse voor mensen werd weer aangewakkerd, daar waar het heel lang geleden weggestopt was. In 1988 was een technische opleiding was voor mij een veilige keuze, logisch verklaren, duidelijke doelen en niet te veel mensen.

Irritatie

En toch was er iets waardoor ik niet tevreden was in mijn werk. Aan de ene kant vond ik het heel erg leuk om samen met anderen te werken en aan de andere kant kon ik ook niet altijd even makkelijk met sommige mensen omgaan. Dus vertrok ik bij de ene werkgever om bij de andere werkgever een vergelijkbare collega tegen te komen. Maar ja, het lag natuurlijk niet aan mij….. Ik groeide wel, vooral in functie en natuurlijk met bijbehorende luxe. En toch…..er bleef iets knagen.

De Transformatie

De NLP Practitioner in 2010 smaakte naar meer. Ik ben direct doorgegaan naar NLP Master en weer nam ik het geleerde mee in mijn werk en mijn privéleven. Het leven werd steeds bruisender en dus wilden we naar Zuid Afrika om de Big Five te zien. We besloten, in 2013, om meer mensen mee te nemen en er een training van te maken. De eerste training was een feit en ik ontdekte hoe gaaf het is om anderen mee te nemen in dit ontwikkel- en groeitraject. Sabine had op dat moment al de NLP trainersopleiding gedaan waar ik in 2014 aan begon. Een traject van ruim 1,5 jaar, intensief trainen, intervisiegroepen, en uiteindelijk drie spannende dagen certificering. Vanaf 2015 ben ik gecertificeerd NLP trainer en geef ik samen met mijn partner Sabine, trainingen o.a. in NLP, Compass en groepsprocessen. Daarnaast begeleid ik, als coach en adviseur, mensen en organisaties op hun groeipad.

Groei en ontwikkeling

Nu ik net de 50 voorbij ben en mezelf realiseer dat ik bijna op de helft ben (mijn doel is 104) weet ik ook dat ik iets terug te geven heb aan de mensen om me heen omdat ik in mijn ervaringen niet alleen sta. Ik geloof dat we het leven mogen leven zoals wij dat willen. Dat we de beste versie van onszelf kunnen worden en dat we altijd kunnen en mogen groeien. Soms zeggen mensen “moet je dan altijd groeien?” Mijn antwoord is dan simpel. Iedereen heeft zelf de keuze en vertel me eens, waarom zou je niet groeien?

Ik heb nog nooit zoveel trainingen gevolgd in mijn leven als de afgelopen jaren, mijn nieuwsgierigheid naar mensen wordt steeds groter. Hoe komt het dat we doen wat we doen en wie wil je eigenlijk zijn? Wat wil je het liefst doen en hoe kun je dat realiseren. De wetenschap op dit gebied, over onze innerlijke ‘IK’ is nog heel jong. Er is nog zoveel meer te leren.

Waarin zou jij willen groeien en wie wil je dan worden?

Nieuwsgierig? Ontmoet me op een training, op de inspiratieavond of stuur een bericht, dan maken we een afspraak.

 • "Michel is een gepassioneerd “mensen mens” Hij is oprecht betrokken en geïnteresseerd. Hierdoor neemt hij de drempel weg om over belangrijke en soms pijnlijke zaken te praten. Dit stelt je in staat om anders naar jezelf te kijken".

  Marco Scheer
 • "Michel heeft als trainer alles scherp in de gaten. Hij luistert zorgvuldig en stelt vragen waardoor je aan het denken wordt gezet. Met heldere en duidelijke voorbeelden laat hij je de inzichten krijgen die je verder helpen, praktisch en direct toepasbaar".

  Bernard de Mari

Inspiratie

E-book groepsdynamiek
succesvolle teams
 • "If you can dream it, you can do it"

  Walt Disney
 • “Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.”

  Nelson Mandela
 • "Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg."

  Tony Robbins
 • Train people well enough so they can leave. Treat them well enough so they don’t want to.

  Richard Brandson
 • "You must expect great things of yourself before you can do them."

  Michael Jordan
 • "De enige echte ontdekkingsreis bestaat niet uit het zoeken van nieuwe landen, maar in het krijgen van nieuwe ogen."

  Marcel Proust
 • De voldoening van het leven zit in mooie momenten creëren, in het hier en nu, in contact met anderen.

  Michel Leussink
 • Het mooiste wat je kunt ontdekken is jezelf.

  Sabine Wolters

Start typing and press Enter to search