5 Reden waarom je bij ons geen STAP regeling krijgt.

Waarom je bij ons geen STAP regeling krijgt……
……Terwijl we het wel zouden kunnen.

Nee, we staat WEL op de site van het UWV, hebben het hele toelatingstraject doorlopen en zouden zo aan het hele circus mee kunnen doen… En toch kiezen we ervoor om integer en trouw te zijn aan onze eigen waarden, ipv mee te beweging in deze maffe parodie.

Maar waarom dan niet, hoor ik je zeggen. Want het is toch een mooie regeling? En dat is het ook in basis, het idee om de drempel lager te maken zodat iedereen een opleiding kan volgen voor zijn of haar toekomst is prachtig.

En om deze 5 redenen doen we het niet:

1. Eigen verantwoordelijkheid.

Het zweet moet op de juiste rug staan!

Onze trainingen gaan over Leiderschap, eigen regie, het heft in eigen handen nemen. Verantwoordelijkheid nemen. En dat is wat deze regeling juist tegenwerkt.

De Stap regeling is een draak voor de opleiders. Het kost ze veel tijd om te onderhouden en de hoogte van de betaalverplichtingen zijn bij de inschrijving nog niet bekend. Onzekerheid bij zowel de opleider als de cursist. De opleiders zijn verantwoordelijk voor de regeling, terwijl de verantwoordelijkheid bij de deelnemers hoort te liggen. Het zweet staat op de verkeerde rug.

2. Te weinig subsidie voor de regeling

Een heel groot deel van de aanvragen wordt niet gehonoreerd. Gewoon omdat het geld al na twee uur op is!! Het is net de kaartverkoop van een goede popband. En als mensen niet kunnen deelnemen, dan gaan ze toch gewoon wachten tot de volgende ronde, en de volgende ronde, en de volgende ronde. Het zet de ontwikkeling dus juist stil.

3. ‘If it ain’t broken, don’t fix it’

Er was al een goede regeling waardoor je minimaal 40% van je opleidingskosten kon terugvorderen op je belasting. Ja daar had de bovenkant van de samenleving meer profijt bij en toch, iedereen kon gebruik maken van deze regeling. Er was geen beperking. Wat er nu voor in de plaats is gekomen is een loterij. Waarbij je geluk moet hebben om een subsidie te bemachtigen. Kun je 1 november niet om 10:00 voor een computer zitten, dan heb je pech. geen subsidie dit jaar. Denk bijvoorbeeld aan ziekenhuispersoneel, bouwvakkers, onderwijzers, of buschauffeurs. De ‘fix’ is niet beter dan de vorige regeling.

4, Onzekerheid over de toegestane opleidingen.

Opleidingen schoten als paddenstoelen uit de grond. Zelfs bloemschikken en kantklossen kun je via de STAP regeling. Als dat bij je beroep hoort is dat prima. En nu men ziet wat er gebeurt met het aanbod, is er ook een toetsingskamer gekomen die gaat bepalen of een training wel in de STAP regeling past. Weg echte verantwoordelijkheid en weg zekerheid.

5. Geldgedreven trainingen, minimale motivatie

Ik weet niet of het je is opgevallen, maar er zijn ineens heel veel trainingen rond de 1000 euro. Dan is een training dus zomaar gratis, of voor een minimale prijs. En dat doet iets met de motivatie van de deelnemers. Ik hoor het van andere trainers en cursisten, de groepen zijn anders.

DUS:

…in zo/n groep wil jij niet zitten. Je wil graag bij gemotiveerde mensen. Mensen die voor 100% gekozen hebben voor deze training. Die zich volledig bewust zijn van de waarde ervan. Onze trainingen zijn niet de goedkoopste. Dat kan ook niet. Wij geven alleen hoogwaardige trainingen, met persoonlijke aandacht, met gemotiveerde deelnemers, die 100% verantwoordelijkheid nemen.

Ga je daar niet voor, zoek dan tussen de andere STAP-opleidingen en wacht in rij tot je de kans krijgt om met korting een opleiding te volgen.

Wil je echt werken aan je eigen ontwikkeling en leiderschap nemen, neem dan contact met me op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search