Het is tijd voor echte leiders!

We zien het overal om ons heen, de wereld heeft een tekort aan echte leiders.

Wat er wel is, is Pseudo-leiderschap. In de politiek, waar mensen met elkaar de strijd aan gaan, elkaar niet meer willen begrijpen en al helemaal niet meer verbonden zijn met de bedoeling. We zien het in organisaties, waar te veel gemanaged wordt en te weinig geleid, te veel op de feiten en getallen vanuit angst gestuurd wordt, ten koste van de mensen.
En we zien het ook heel dichtbij, waar mensen en gezinnen niet meer de leiding nemen maar overgeleverd zijn aan de grillen van de dag, het werk, de buren, én social media.

Bij Pseudo-leiderschap is het de angst die regeert.

Elke afwijking, elke verwarring willen we met ons hoofd begrijpen, controleren en het liefst ongedaan maken. We managen ons door het leven. Managen onze tijd, ons geld en zelfs de mensen om ons heen, onze partner, de kinderen, onze ouders of de collega’s. En als het dan even tegen zit, dan ligt het zeker niet aan ons…..

De angst, het onbekende onderdrukken, de boel onder controle krijgen, structureren, beredeneren, vooral werken en leven vanuit het hoofd, is dan het gevolg. We denken dat we gelukkig zijn, maar diep van binnen voelt het niet zo.

Echt Leiderschap kent twee kanten, het mannelijke en het vrouwelijke.

De mannelijke kant gaat over kracht, strijden, jagen, controleren en managen. Het is vooral hoofdwerk. In onze wereld zien we deze kant vooral. Ook bij vrouwen, die hun mannetje moeten staan en hun stijl aanpassen. Ze gaan weg bij wie ze werkelijk, diep van binnen, willen zijn.

De Vrouwelijke kant gaat over verbinden, samen, gelijkwaardig, de verwarring toestaan, kwetsbaarheid, verbinden met de energie om je heen. Het is tijdloos en kent geen grenzen. De Vrouwelijke kant maakt verbinding vanuit het Hart. Voor mannen vaak ongrijpbaar en daarom wordt het vaak belachelijk gemaakt.

Beide kanten hebben we nodig als we echt leiding willen geven. We kunnen pas echt leidinggeven aan ons eigen leven en aan anderen, als we vanuit het hoofd én vanuit het hart verbinden met de wereld om ons heen.

Wakker worden.

Het is tijd om de echte leider in jezelf wakker te maken.
Een echte leider, die diep van binnen verbonden is met zichzelf en een betekenisvolle bijdrage aan anderen levert. Die het goede uit de ander weet te halen. Die bereid is om te groeien en andere mensen laat groeien, waardoor we samen de wereld weer een stuk mooier kunnen maken.

Het is tijd voor echte leiders!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

vrouwelijk leiderschap