Meidenvenijn. Wat speelt er werkelijk?

‘Meidenvenijn, vrouwengedoe. Doe mij maar mannen, veel relaxter’

Wellicht hoor je dit ook wel eens om je heen of herken je jouw eigen woorden.

You better watch out!

Meidenvenijn, vrouwensgedoe. Wat speelt er werkelijk?

Heb je enig idee waar dit vandaan komt? Waar eigenlijk onbewust aan meegewerkt wordt door dit te zeggen? Eigenlijk zou ik wel willen schreeuwen: ‘Zullen we alsjeblieft stoppen met bestempelen dat meidenvenijn gedoe is voor je je verdiept in wat er in de historie gebeurd is en nog meer schade aanrichten?’

En zullen we onze moeders, dochters, vrouwen, zussen en alle andere vrouwen recht aandoen?

Wie kent ’t niet. Van deze zinnen. ‘Vrouwen zeuren’. ‘Meisjes katten’. ‘Jongens slaan erop en dan is het over’. ‘Doe mij maar mannen’.

en ja.. ik hou OOK van mannen. 🙂

Vrouwen zijn anders. Vrouwen doen anders.

Maar heb je enig idee hoe het komt dat er bij vrouwen onderling ‘gedoe’ is?

We hebben als vrouwen niet meer geleerd om onze intuïtie te gebruiken. We worden gestimuleerd om ook vooral ons koppie te gebruiken. En hop… daar gaan we uit ons lijf. Ons talent gaat verloren. En nog steeds, als we wel ons talent inzetten zijn we ‘zweverig’, is het niet ‘wetenschappelijk’ bewezen. Terwijl het gaat om eeuwenoude wijsheid. Het voordeel is dat we nu niet meer fysiek op de brandstapel worden gegooid.

Vrouwen werden gestraft als ze samen’zweerden’.

Vrouwen werden beloond als ze elkaar erbij lapten.

Moeders deelden wijsheid niet meer omdat het weten van deze wijsheid gevaarlijk was.

Van generatie op generatie is dit doorgesijpeld. Ondertussen vaak onbewust. Moeders leren dochters die wijsheid niet meer. Moeder – dochterrelaties??? Gedoe!

Er ontstaat gedoe als ons hoofd niet meer verbonden is met ons lijf. Als we ons talent niet in kunnen zetten. Als we ons in moeten houden. Bewust en nog veel meer onbewust. Dat is er aan de hand als er ‘gedoe’ is. (Overigens niet alleen bij vrouwen).

Er kunnen wonderen ontstaan als we bij onrust weer opnieuw gaan luisteren naar ons lijf en oprecht nieuwsgierig zijn naar wat er speelt in plaats van het te veroordelen en te bestempelen als gedoe.

En ja… als je dat samendoet met een groep vrouwen die ook die verbinding willen en hun eigen wijsheid weer ontmoeten, dan wordt het heerlijk, helend en super krachtig.  Dus ja… you better watch out. Want dat is ware magie.

 

Voel je welkom in de training Vrouwelijk Leiderschap als je hier een stap in wilt maken.

29 en 30 september op De Trainingsboerderij.

 

Inspirerende groet

Sabine

 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

vrouwelijk leiderschap