7 redenen waarom De Trainingsboerderij voor organisaties interessant is

Bij De Trainingsboerderij nemen we persoonlijke ontwikkeling heel serieus omdat we geloven dat organisaties juist verder kunnen groeien als ook de mensen groeien.
We helpen mensen en organisaties graag om verder te groeien, zodat we samen een nog mooiere wereld maken om in te wonen en te werken.

We krijgen weleens de vraag waarom een medewerker of ondernemer eigenlijk zou moeten werken aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Dat kost toch alleen maar geld? We hebben zeven redenen voor je op een rijtje gezet.

Zeven redenen waarom investeren in persoonlijke ontwikkeling bij De Trainingsboerderij goed is voor een organisatie:

 

1. “Communicatie is de sleutel tot succes”

Ooit zei een succesvol zakenman dit tegen mij. Communicatie lijkt zo eenvoudig want we doen het allemaal. Maar waarom heeft de een er meer succes mee dan de ander? Omdat ze de impact van hun communicatie begrijpen en vanuit positieve intenties en gedachten de ander benaderen. Simpel? Niet echt want 99,9999% van onze communicatie vindt op onbewust niveau plaats. Hoe meer je begrijpt hoe dit werkt én er invloed op kan uitoefenen, hoe meer het je gaat helpen. In het contact met anderen én in het contact met jezelf.

2. Groei kan alleen met de juiste voeding.

Bij planten en bloemen vinden we het heel logisch. Regelmatig water geven en de juiste voeding, een beetje onderhoud, misschien wat snoeiwerk en de planten en bloemen groeien beter. Gras gaat niet sneller groeien als je er aan trekt. Voor mensen geldt eigenlijk hetzelfde. Om te groeien als organisme (Organisatie en Mens) is de juiste voedingsbodem nodig, regelmatig onderhoud en ruimte om te groeien. Op de Trainingsboerderij helpen we mee aan deze voedingsbodem.

 

3. Gemotiveerde mensen blijven.

Als je weet wat je medewerkers motiveert en hoe ze zichzelf weten te motiveren, ontstaat er een productievere organisatie. Mensen die werken aan zaken die zij zelf ook belangrijk vinden, werken met meer plezier en blijven langer op hun plek. Mensen die niet tevreden zijn verlaten hun werkplek of ‘compenseren’ het door minder productief te zijn. Dit kost een organisatie al snel 20.000 tot 50.000 euro per vertrekkend of compenserende medewerker. Groeimogelijkheden binnen de organisatie reduceren het aantal (goede) medewerkers dat organisatie verlaat.

 

4. Groei creëert volwassenheid

Als ondernemer of leidinggevende wil je vrij zijn van operationele taken die door je team gedaan kunnen worden. Je wilt je creativiteit omzetten in nieuwe innovaties, je leiderschap inzetten voor de organisatie en het proces verder optimaliseren. Daarvoor heb je een team nodig die jou het werk uit handen neemt. Een volwassen team dat zelfstandig kan werken. Dat heb je niet zomaar op een vrijdagmiddag gerealiseerd. Daarvoor is langdurige inzet nodig en een team dat de bereidheid heeft om mee te bewegen en mee te groeien.

‘Wil je snel gaan, ga dan alleen. Wil je ver komen, ga dan samen’

5. Je neemt jezelf overal mee.

Onze trainingen gaan over jou als persoon. En jezelf neem je overal mee, ook thuis. Problemen thuis hebben vaak een effect op de sfeer en inzet op het werk. Dus als je thuis ook beter communiceert, meer in je kracht staat en kun dealen met de gebeurtenissen, de leuke en de minder leuke, dan ben je op het werk ook een leuker en productiever mens.

6. Aandacht geeft resultaat.

Bij De Trainingsboerderij werken we in kleine groepen van 8 à 12 personen tijdens de trainingen, of 1 op 1 in in coaching. Individuele aandacht is essentieel om optimaal resultaat te kunnen garanderen. Ook voor onszelf hebben we aandacht. We blijven ook trainingen en coaching volgen om steeds verder te groeien om nog beter te worden in de diensten en ondersteuning die we leveren.

 

7. Investeer in je belangrijkste kapitaal.

Iedere organisatie heeft toegang tot dezelfde middelen en dezelfde kennis. Wat het onderscheid maakt, zijn je mensen. Investeer wijs en zorg dat je mensen het verschil maken, binnen de organisatie en in het contact met je klanten. Als je mensen groeien, groeit je organisatie mee. Als je goed voor je mensen zorgt, zorgen zij goed voor je organisatie.

 

 

Wil je meer weten over onze bijdrage voor jouw organisatie of jouw team.
Mail naar Michel@DeTrainingsboerderij.nl of bel/ app naar 06-49312721

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

struisvogelpolitiek