Is populair eigenlijk wel populair?

Ik had contact met de mentor van onze dochter. ‘Uw dochter is populair, en ook de leraren hebben niets met haar te doen. Hier kun je er wel 30 van in de klas hebben’.

Is populair eigenlijk wel populair?

Super trots ben ik op deze koter. En toch…… wat alertheid kan ook geen kwaad. Want is dit eigenlijk wel zo’n goed bericht? En klopt het dat ze niets nodig heeft en alles vanzelf gaat?

Een nadenkertje kreeg ik in m’n mailbox van Seth Godin

“Inzicht in ‘populair’

 Populair betekent niet beter.

Populair betekent simpelweg dat meer mensen dit leuk vinden dan dat.

Populair is geen geniale daad. Populair is ofwel een opzettelijke daad (om een bijzonder groot, homogeen publiek te bedienen) of een kwestie van geluk.

 De meest directe manier om populair te worden, is door het publiek te bedienen met het laatste dat populair was. Volgens die definitie betekent populair bijna altijd ‘niet beter’. Het betekent gewoon dat je een grote groep hebt gevonden en ze hebt gegeven wat ze wilden.

De wereld houdt van populair, maar het hoeft niet je doel te zijn”.

 

Ik geloof echt dat we kinderen nog meer kunnen stimuleren om eigen-wijs te blijven. En steeds meer herkennen dat juist daar de groei zit in plaats van kinderen die goed luisteren.

Dat betekent overigens ook dat leerkrachten en directeuren nog meer eigen-wijs op mogen trainen.

Natuurlijk leiderschap, op basis van eigen waarden en overtuigingen. Tja… en daarmee zou je zomaar eens niet zo populair kunnen zijn.

 

Populaire groet,

Sabine

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

ideale plaatjeinspiratiekaarten