4000 weken en dan is het weer voorbij

Ik stuit op een bericht van Remco Claassen, de kwispelgoeroe. Hij deelt doodleuk dat de gemiddelde mens maar 4000 weken leeft en dat dat best kort klinkt, toch? In een flits is een week voorbij, 4000 keer knipperen met je ogen en je gaat over naar een volgende dimensie.

En dan wed ik dat je er al best wat weken op hebt zitten en weet je ook niet eens zeker of je die 4000 weken redt. Halleluja.

Zelf deel ik vaak in trainingen dat we maar ongeveer 28.000 dagen hebben, gemiddeld. Dat is vaak al shocking voor de groep omdat het zo anders klinkt dan 76,7 jaar. Ervaar jij dat ook zo?
Maar nu, dat getal 4000, dat deed mij toch ook weer iets.

Remco Claassen geeft als tip om vooral te onderzoeken waar jouw kwispel zit. Wat vind je nou gewoon leuk, belangrijk? Wat doet ertoe?
Wij noemen dat ook wel jouw Compass. Als je die helder hebt en je leeft je eigen Compass, nou dan kwispel je ook wat af. 馃檪

En toch…. heel veel mensen聽 kwispelen niet zo veel. Hoe is het met jouw kwispel? Van de afgelopen dagen bijvoorbeeld. Hoeveel echte lol heb je echt gehad?

En wat mij betreft is alleen kwispelen ook niet zaligmakend overigens, want er gebeuren nou eenmaal dingen waar je niet op zit te wachten.
Het is belangrijk dat je die nare dingen ook doorleeft. Dat je voelt. Dat je erbij kunt blijven in het moment. Anders komt er een moment dat je helemaal niet meer voelt wat er werkelijk is. En ook positieve dingen beleef je pas als je echt het gevoel wagenwijd openzet en dat lukt niet als je er een rem opzet. Dus wil je jouw kompas optimaal beleven dan heb je ook te onderzoeken wat er niet zo lekker loopt.

Wat mij betreft is de perfecte balans niet de balans zelf, maar het balanceren. Het leven beleven. Spelen. En dan niet alleen het fijne, maar ook het rauwe. In het moment zijn.

Zo zat ik vorige week donderdag te spelen op mijn nieuwe motor op de TT in Assen. Yep… het grote circuit. Super stoer zou je zeggen, maar man wat een klotsende oksels, wat een spanning. Het was echt erop of eronder. In m鈥檔 podcast aflevering 15deel ik mijn ervaringen, anders wordt dit blog 16 kantjes. 聽(I know, dat kan niet, maar je begrijpt me)
Maar echt… na die dag… ik zat huilend op de motor van blijdschap. Blij als een kind dat ik het gedaan had ook al durfde ik bijna niet. Wat een inzichten. En niet alleen over motorrijden. (deel ik ook in de podcast)

Goed… waar ik naartoe wil.
Check eens bij jezelf, hoe bewust ben jij aan het leven? Overkomt het kwispelen je of is het een bewust onderdeel van jouw leven? Geloof je dat je zelf regie kunt nemen over jouw leven en heb je die ook? Vertraag je regelmatig om echt weer opnieuw te ervaren of je nog op je eigen koers zit?

De zomerperiode is nog in volle gang. Misschien heb jij ook vakantie gehad of ga je nog. Misschien heb je deze zomer gereflecteerd op jouw leven. Misschien wordt het nodig tijd.
Vaak lukt het niet om echt in je eentje iets aan te pakken, jouw blinde vlekken en schaduwkant wil namelijk niet gezien worden en jouw overlevingsdelen zijn volop in actie om je te beschermen.
En toch…. the truth will set you free. Hoe beter je jezelf kent hoe minder je voor onverwachte triggers komt te staan die je spontaan overvallen als je er niet op zit te wachten.

Merk je dat je echt wilt groeien, we hebben een gevarieerd programma voor dit najaar.
Onder aan deze mail deel ik wat er te doen is en voor wie. Wellicht zit er iets inspirerends voor je tussen.

Het is geen therapie. Je hoeft namelijk niets te fixen want je bent al ok茅.
Het is ook niet alleen een feestje en kwispelen, want we gaan serieus aan de slag en regelmatig is het ook ….. the truth will set you free, but first it will piss you off.
Maar we zijn er. Samen in een groep ervaren we steeds opnieuw hoe gaaf het is om gewoon ECHT te zijn, elkaar ECHT te ontmoeten en vooral jezelf.

Als je voelt dat het tijd is voor nieuwe paden, voor nieuwe inzichten, voor een volgende stap… join us.
We ontmoeten je graag.
We werken heel bewust met kleine groepen van maximaal 12, zodat we voor iedereen persoonlijke aandacht hebben.

Overigens vinden we het ook tof om je te spreken als je nog niet weet wat, twijfelt of even wilt sparren. We maken graag een gratis en vrijblijvende afspraak.

Inspirerende groet
Sabine

Verdiepingsavond, 1 september en 15 november 2022
Een inspirerende en opfrisavond voor als je minimaal NLP Practitioner hebt gedaan.
We gaan aan de slag met hoe het nu met je is en gebruiken de opgepoetste NLP gereedschap om nieuwe stappen te maken.

MBIT coachopleiding: 6 t/m 9 september 2022
Voor iedereen die werkt met mensen en mensen wil laten groeien vanuit de kern, mensen wil verbinden met wat echt belangrijk is. Resultaten bereiken doordat Hoofd,聽Hart en Buik samenwerken en uitgelijnd zijn.
Voor bijvoorbeeld:
路聽 Coaches;
路聽 Therapeuten en andere beroepen waarin de mens聽centraal staat;
路聽 Trainers, Opleiders en Docenten;
路聽 Leiders, Managers, Supervisors en Mentoren;

Vrouwelijk Leiderschap, 29 en 30 september 2022
Voor vrouwen die stevig willen staan terwijl ze ook contact maken met hun intu茂tie.
Leidinggeven aan jezelf.
Niet alleen de regie NEMEN, maar juist regie 茅n vertrouwen ook VOELEN.
Je eigen wijsheid ontdekken i.p.v. kennis van anderen voor waar aannemen.

De Maan als inspiratiebron: 13 oktober 2022 (in Eindhoven)
Aan de hand van de maancyclus optimaal
路聽聽聽聽聽 doelen en wensen verhelderen
路聽聽聽聽聽 reflecteren en evalueren hoe het gaat
路聽聽聽聽聽 plannen smeden en bijschaven
路聽聽聽聽聽 dingen los te laten die niet werken

NLP Compass Practitioner, start 5 oktober 2022 (vol) en 22 februari 2023 (nog plek)
Een bijzonder en intensief half jaar traject rondom persoonlijke ontwikkeling en communicatie.
Wie ben je? Hoe ben je gevormd?
Wat wil jij?
Hoe communiceer je optimaal?
Je ontdekt en maakt je eigen Compass, je gaat je eigen sturingen herkennen en helen.

NLP Master start 16 november 2022
Een prachtig vervolg op de NLP Practitioner.
Wederom een bijzonder en intensief halfjaar traject.
Focus op het nieuwe verhaal. Wie wil je zijn?
Diepgang en aandacht voor onbewuste gedragssturing
Persoonlijke groei en werken met mensen.

Businessretraite op Schiermonnikoog 18 t/m 25 november 2022
Voor ondernemende vrouwen.
Werken aan jouw bedrijf en missie vanuit 鈥榚ase and flow鈥 op het prachtige eiland Schiermonnikoog.
Tijdens deze week reflecteer je op je leven en de plannen voor je bedrijf. Ben je nog op koers? Wat wil je werkelijk? Hoe kun je nog veel meer ondernemen vanuit je hart.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search