Home | Masterclasses Inspirerend Leiderschap

Masterclass Inspirerend Leiderschap

Als leider wil je graag anderen laten groeien. Want je weet dat, met de groei van je mensen, ook je team verder groeit. En daarom werk je ook aan je eigen ontwikkeling.

Leiderschap gaat over mensen en samenwerking. Leiding geven is een vaardigheid.  Leiderschap gaat verder, dieper. Het is wie je bent, waar je in geloofd en dit uit zich in hoe je dat doet.

Leiderschap gaat niet over het aansturen van mensen. Echt leiderschap gaat over het aanraken van het echte potentieel in de mensen. Als leider weet je hoe je mensen aanspreek op hun kracht, waarin je ze laat groeien zodat ze echt tot bloei kunnen komen. Leiderschap verbind, laat samenwerken, creëert mogelijkheden die er eerder niet waren.

De Masterclasses is voor iedere leider die verder wil groeien in persoonlijk of professioneel leiderschap.

Leiderschap gaat over het bereiken van doelen en wensen. Die van jezelf of van een groep mensen. Hoe doe je dat, doelen bereiken en wensen realiseren, samenwerken, motiveren? Hoe stap je voorbij de beperkingen en tap je uit de bron van mogelijkheden?

Veranderingen gaan niet vanzelf. Dat vraagt leiderschap, richting, volharding.

En het begint altijd bij jezelf. Wie wil je zijn, wat wil je doen, wat wil je ervaren en beleven in dit leven? Hoe meer je jezelf kent, en snapt hoe dat bij anderen werkt, hoe makkelijker leiderschap wordt.

Neem leiderschap over je eigen ontwikkeling en meld je aan voor de masterclasses Inspirerend Leiderschap.

Vier inspirerende sessies om je leiderschap te laten groeien

Deze winter hebben we vier onderwerpen waarin je als leider verder kunt groeien. Elke sessie duurt ongeveer 1,5 uur. Genoeg om je aandacht er bij te kunnen houden en voldoende tijd om te leren en te ervaren hoe je als leider kunt groeien.

Elke maandag van 10:00 tot 11:30.

 1. Ontdek de leider in mij
 2. Mijn team groeit naar volwassenheid
 3. De kracht van je taal
 4. Feedback als feed forward

Sessie 1: Ontdek de leider in mij

Wie wil je zijn als leider en hoe wil je dat anderen dat in jouw herkennen. Vaak doen we als leider wat we van anderen hebben geleerd. Eerst was er het leiderschap van onze ouders (of het ontbreken ervan), vervolgens was er school en toen kregen we leiderschap boven ons, op de werkvloer. Door af te kijken, na te doen en gewoon uit te voeren, hebben velen het leiderschap geleerd. We zijn een mengelmoes van kopieën van onze eigen voorbeelden.

Maar wie ben je echt en wie wil je zijn als leider en als mens?

Tijdens deze eerste sessie ontdek je nog meer je eigenheid als leider en jouw stijl van leidinggeven. De stijl die bij jouw past en waarmee je de resultaten haalt waar jij tevreden bent. Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

Sessie 2: Mijn team groeit naar volwassenheid

Groepen maken allemaal dezelfde fases van groei door, op hun weg naar volwassenheid. een volwassen team neemt verantwoordelijkheid, onderneemt zelf initiatieven en werkt aan het gezamenlijke resultaat. In de volwassen fase heeft een team geen leider meer nodig omdat het team zelf de leiding neemt. Jou taak is dan vooral ondersteuning, luisteren en waakzaam zijn om het proces.

Dat gaat niet zomaar, daarvoor moet het team wel eerst door een aantal fasen heenkomen. Tijdens deze sessie vertellen we welke fasen dit zijn en wat de rol is van de leider, van jouw dus, in elke fase.

Sessie 3: De kracht van je taal.

Taal, de woorden die we gebruiken, zijn de inhoud van onze boodschap. En als leider is het belangrijk dat je de boodschap goed overbrengt, dat je mensen weet te stimuleren en motiveren. Welke vraag kun je stellen zodat een ander bereid is om mee te gaan en nadenkt over de juiste oplossingen? Welke niveau’s zijn er in onze communicatie zodat je verbinding kunt maken en anderen kunt meenemen. Hoe ga je van probleem naar de oplossing, gewoon door gebruik van andere woorden?

Taal is een van de krachtigste middelen om te communiceren. Zorg dat je het snapt.

Sessie 4: Feedback geven als Feed Forward

Feedback geven doen we allemaal, toch? En toch is het niet altijd feedback. Regelmatig is het een soort van ‘kickback’. Het afreageren van je eigen frustratie op de ander. Kickback breekt de motivatie en de relatie af, goede feedback laat mensen groeien en creert nieuwe mogelijkheden.
Maar hoe doe je dat, hoe geef je goede feedback? Goede feedback is geen trucje, niet een methode die je zomaar toepast. Het vraagt om een andere manier van denken en daardoor ga je het op een andere manier doen. Laat je mensen groeien en bloeien door de juiste feedback.

dit veld niet invullen s.v.p.

Ons team

Sabine <strong>Wolters</strong>
Sabine Wolters
Michel <strong>Leussink</strong>
Michel Leussink

Wat anderen over De Trainingsboerderij zeggen.

 • "Een training die me inzichten heeft gegeven in mijn manier van communiceren, in alle opzichten. En hierbij ook tools mee gegeven om een goed gesprek te kunnen realiseren of te begrijpen. Daarnaast kijk je naar jezelf en sta je stil wat je graag zou willen bereiken, wat is je doel en / of missie, bijzonder te ervaren door middel van opdrachten wat dat met je doet en wat je daardoor in gaat zien. Heel helpende gedachten. "

  Arjanneke Berghorst
 • "Deze NLP 3 daagse was een mooie ervaring en een mooi begin in de goede richting. Bedankt Michel en Sabine voor de nieuwe inzichten! Ik hoop ooit nog een training bij jullie te kunnen volgen."

  Charlotte Rinket
 • "Een boeiende cursus met meer inzicht in jezelf en de ander."

  Rob Lentfert
 • "Deze training is aan te raden aan iedereen. Een vervolgstap in je persoonlijke ontwikkeling. Er valt nog meer te leren!"

  Willemijn Lucassen
 • "Sabine en Michel brengen in een ontspannen setting een hoger niveau in mijn communicatie."

  Evert-Jan Lemson
 • "Deze training is een echte aanrader als je met jezelf aan de slag wilt en ook durft. Het heeft me inzichten en bevestiging gegeven. De training is fijn en rustig van opbouw waardoor je echt in het ‘nu’ kunt zijn. Een mooi cadeau voor jezelf, aanrader!"

  Simone de Koeijer-Somhorst
 • "Prettige training met open mind in een omgeving vol respect en vertrouwen."

  Bertil Ensink
 • "Bijzonder goeie en professioneel opgezette training in een mooie rustgevende omgeving. Oh ja, ze hebben de beste lunch ooit!"

  Harald Lohmann
 • "Een onwijs gave inspirerende training die veel zelfinzichten meegeeft. Aan iedereen aan te raden!"

  Margit van ’t Slot
 • "De Trainingsboerderij helpt je de ‘hobbel’ over. Je leert zelf hoe je je belemmeringen wegneemt."

  Hilde Koevoet

Start typing and press Enter to search