Masterclass: Natural Leadership

De wereld schreeuwt om verandering. In allerlei contexten ervaren we dat we niet onverminderd door kunnen gaan met onze drang naar verdere groei en expansie.

De wereld schreeuwt om nieuw leiderschap, om mensen die verantwoording nemen over iets dat groter is dan zichzelf. Mensen die leren van de ervaringen uit het verleden, plannen hebben voor een duurzame toekomst en stappen maken in de juiste richting.

Laat je inspireren over de wijsheid van de natuurlijke wetten van leiderschap, tijdens de Masterclass met Alan McSmith en ga naar huis met een nieuwe duurzame kijk op leiderschap in jouw organisatie.

Volg deze bijzondere Masterclass op 15 april van 10:00 tot 12:00 uur.

Ontdek de wijze lessen uit de natuur van Zuid Afrika

Duurzaamheid en behoud van mens, organisatie en de wereld om ons heen.

‘Natural Leadership’ gaat over het creëren van de natuurlijke balans in groeien, bloeien én snoeien. Om echt duurzaam te kunnen leven hebben we leiders nodig die vanuit natuurlijke wetten een duurzame toekomst creëren en tegelijk kunnen genieten en profiteren van de mooie dingen die er al zijn.

Het mooie is dat we het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden, we hoeven alleen maar te kijken naar de natuurlijke wetten zoals die al miljoenen jaren op de wereld gelden.

Het is tijd om te leren van de wijsheid van onze aarde en deze nog meer toe te passen in ons leiderschap, in organisaties, overheden, teams, families en voor onszelf.

Nieuwe vorm van leiderschap

Leiderschap is lange tijd ondergeschikt geweest aan management. Methoden en principes voor winstmaximalisatie, controle en concurrentie. Angst en ego gestuurd. Gedachtengoed uit de 70e jaren van vorige eeuw. Methodes die niet gebaseerd zijn op duurzaamheid en waarbij de mens en de wereld niet op de eerste plek gezet wordt.

In de komende jaren maken we de transitie naar een nieuwe vorm van leiderschap, een duurzame vorm omdat het bij leiderschap niet gaat over het winnen van het spel maar over het in stand houden van het spel. Het belang is niet de winst, het belang is de mensen en de wereld er omheen. Sturing vanuit verbinding, vrijheid, vertrouwen.

De Masterclass

Tijdens deze masterclass neemt Alan  je mee op een expeditie, een ontdekkingstocht naar je eigen ware leiderschap. Wie ben je nu als leider en wie zou je, diep van binnen, echt willen zijn?

Door inspirerende verhalen van Alan, prikkelende vragen en de mooie gesprekken met andere deelnemers, ontdek je je eigen nieuwe kijk op leiderschap en maak je je eerste stappen als nieuwe leider in een duurzame organisatie en duurzame wereld.

Over Alan McSmith

Al meer dan 30 jaar blijft Alan nieuwe wegen inslaan als safari- en wildernisgids. Alan was ooit een permanente inwoner van de Okavango-delta in Botswana en was een van de pioniers van een reeks verkennende kanotochten door de delta. Elke expeditie duurde vier weken en in het proces heeft hij meer dan 3000 km per dug-out (houten boot) afgelegd.

Hij is een gevestigde motiverende spreker over leiderschap en natuurbehoud op tal van Europese fora. Op unieke wijze weet hij onze westerse levensstijl te koppelen aan de Afrikaanse wildernis en inspireert hij ons om nog meer volgens de puls van de natuur leiding te nemen over ons eigen leven.

Een leven lang verkennen en ontdekken. Eigen ervaringen en de traditionele kennis en wijsheid van de trackers en gidsen van baYei, Bushman, Herero en Shangaan, hebben een blijvende indruk gemaakt. Wildernis is, volgens Alan, daarom niet langer een plek maar een manier van leven. Hij blijft zich inzetten voor het delen van betekenisvolle ontmoetingen met dieren in het wild, verhalen vertellen en ouderwetse gastvrijheid, bij voorkeur rond een afgelegen Afrikaans kampvuur.

En dan zijn er olifanten.

Alan is een gepassioneerd olifantenbeschermer en staat bekend om zijn kennis van deze opmerkelijke dieren, en streeft er voortdurend naar om de lat voor bewustzijn te verhogen.

Alan’s diepgaande kennis van het wild en zijn bereidheid om het te delen met iedereen die geïnteresseerd is, maakt hem tot een veelgevraagde natuur- en wildernisgids. Maar het is niet alleen zijn kennis en ervaring, die een safari met hem zo bijzonder maakt; het is ook zijn zachte, zichzelf wegcijferende manier van doen, gevoel voor humor en ontspannen karakter dat het zo’n dierbaar gebeurtenis maakt.

Op 15 april heb jij een unieke kans om deze bijzondere man te ontmoeten en om je te laten inspireren door zijn prachtige verhalen, foto’s en video’s.

Alan geeft deze masterclass in het engels.​

 

 WAT KAN JE VERWACHTEN?

In deze masterclass neemt Alan je mee naar de Wildernis in het zuidelijke deel van Afrika. Met zijn verhalen, foto’s en video’s laat hij je zien en ervaren hoe ‘de puls van Afrika’ je kan helpen om verder te groeien in je eigen leiderschap, in je werk en in je leven.

Na deze masterclass zul je anders kijken naar je eigen stijl van leiderschap binnen je organisatie en op jouw wijze waarin je leiding neemt in jouw leven.

Met de opbrengst van deze masterclass ondersteunen we het werk van Alan in het behoud van de natuur en de olifanten.

De Masterclass begint om 10:00 (inloop 9:30). en duurt tot ca 12:00. In een kleine setting van maximaal 20 deelnemers is er voldoende ruimte voor interactie en vragen.

Voor deelname aan deze masterclass vragen we een (minimale) bijdrage van € 45,- (vrijgesteld van BTW).

Voor studenten is een gereduceerd tarief van €25,-

jouw bijdrage is volledig ter ondersteuning van het werk van Alan McSmith. (De koffie en thee is gratis.)

Meld je aan.

dit veld niet invullen s.v.p.

Start typing and press Enter to search