Een sprong in het diepe

Het is alweer ruim drie jaar geleden dat we een avontuur aangegaan zijn met De Trainingsboerderij. Een huis voor Persoonlijke groei en ontwikkeling waarmee we individueel en organisaties willen helpen om verder te groeien. Alle financiële zekerheid hebben we opgegeven.

‘Als je wilt leren zwemmen moet je in het diepe springen’ zei ooit iemand tegen mij en dus zijn we, zonder vast inkomen of uitkering achter de hand, begonnen aan ons avontuur, onze expeditie. Met de overtuiging dat we het kunnen en ook iets neer gaan zetten.

En dan is er taart!!

Nu ruim drie jaar later hebben we thuis iets te vieren. Want dat ondernemen, het opzetten van een eigen bedrijf ook invloed heeft op privé dat hebben wij en ook onze kinderen gemerkt. Dat het soms ook met minder moet, dat sommige dingen ook niet kunnen, dat we ook regelmatig juist veel meer aan het werk zijn.

Een doel halen gaat met vallen en opstaan, hobbels en bobbels, gestuiter en gebots. En dan is het ook fijn om te zien dat we na ruim drie jaar niet alleen zijn blijven staan maar dat we ook een financiële situatie hebben die gelijk is aan het moment voor dat we hiermee begonnen. En dat mag gevierd worden, thuis, samen met de kinderen.

Je moet het wel zelf doen en je hoeft het niet alleen te doen.

Natuurlijk hebben we het zelf gedaan en we hebben het niet alleen gedaan. We hebben naast de ‘hoe’-vraag ook vaak de ‘wie’-vraag gesteld. Als we ergens tegen aanliepen stelden we ons niet alleen de vraag ‘Hoe zouden we dit kunnen doen?’. We stelden ons ook de vraag ‘Wie heeft hier al eens eerder mee te maken gehad en heeft dit ook succesvol opgelost?’.

De eerste paar jaar was er financieel nog niet echt een overzicht. Het geld kwam wel binnen maar vloog er ook zo weer uit. Onder aan de streep hielden we niet veel over. Toen Sabine, van Femke Hogema hoorde van de Profit First-methode was ik eerst nog sceptisch. Hoezo gaan we met een andere methode, een andere strategie, ineens wel zelf geld verdienen?

Toch hebben we de stoute schoenen aangetrokken want als je niets verandert, verandert er niets.

Dit jaar hadden we duidelijk overzicht in onze financiën voor business én privé.
I.p.v eerst alle kosten te betalen, reserveren we nu allereerst onze winst en ons salaris en keren we onszelf nu in twee keer per maand salaris uit. Eerst winst en salaris uitkeren dus en dan pas de onkosten. Het bleek een wereld van verschil.

Privé is er nu gewoon duidelijk wat we elke maand verdienen en zakelijk hebben we ook echt duidelijk overzicht. En deze week komen we tot de conclusie dat we echt een financieel gezond bedrijf hebben, met naast onszelf ook twee medewerkers op de loonlijst!

Nou…. dat mag gevierd worden, met taart!!

Naast alle vrijheid en ruimte die we voelen, in de manier van werken, is nu de beloning in geld ook zichtbaar en dat geeft veel rust. Want hoewel geld niet gelukkig maakt, wordt het leven en ondernemen wel makkelijker als je ook financieel een gezonde situatie hebt.

Wil je meer weten over Profit First. Kijk dan op: https://www.profitfirst.nl

6 Responses to Taart! Financieel gezond met Profit First
  1. Goed bezig en vooral doorgaan zou Barrie Stevens zeggen.

  2. Geweldig fijn dat jullie zoveel winst hebben behaald (in alle vormen 😉 ) met Profit First! Goed bezig!

  3. Fijn om te lezen dat het jullie goed gaat! Het is jullie gegund! Petje af voor jullie initiatief en volhardendheid!
    Groeten, Rob

    • trainingsboerderij 30/10/2018 om 20:09 Beantwoorden

      Dank je voor je bericht Rob! Het was inderdaad volharden en met fantastisch resultaat op zoveel vlakken. Het is het zeer zeker waard.


[begin]

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.