NLP 3-daagse

Wat deelnemers zeggen over onze driedaagse NLP training


“De driedaagse training is gewoon een heel inspirerende en leerzame training. Wat ik vooral heb meegenomen uit de training: “Wat ik ook doe, het is oké! Welke keuze ik ook maak, het is goed zolang ik deze bewust vanuit mijn hart maak. Ik hoef maar één keer vaker op te staan dan dat ik ben gevallen. Alles is oké, ik kan ieder moment beslissen om het anders te doen.”

De ontdekkingsreis van jezelf!

“Jullie zijn erg begaan met de deelnemers, denken met ons mee en geven andere inzichten in situaties. Het was prettig om tips te ontvangen waar je meteen mee aan de gang kunt.”

“Ik kan de cursus iedereen aanraden”

“De NLP Training geeft inzicht in hoe we met elkaar omgaan en hoe we onszelf kunnen ontwikkelen en ontplooien tot een betere versie van onszelf. Het heeft mij inzicht gegeven in mijn eigen gedrag en communicatie. Na de training heb ik besloten om voorin de bus te gaan zitten om het te verbeteren!”

Jorien: “Een korte, bondige, volledige kennismaking met NLP op een bruikbare, nuchtere manier. Een goeie afwisseling tussen theorie en praktijk. Met goeie persoonlijke praktijkervaringen uit het echte leven. De energizers tussendoor maakte het fris en zorgende voor verbondenheid en plezier. Leuk om als trainer een man en vrouw te hebben dat zorgt voor andere energie. Sabine en Michel zijn fijne, lieve mensen die je makkelijk op je gemak laten voelen. Je voelt je gezien en serieus genomen. Ik vond het prettig dat zij humor gebruiken om af en toe de zware lading eraf te halen. “

Een positieve en verrijkende ervaring

“Ik heb ingezien dat er altijd een goed moment is om aan jezelf te willen werken. Ik vond het erg waardevol om inzichten te krijgen over de wijze waarop je de communicatie tussen mensen een stuk soepeler kunt laten lopen en zeker ook inzichten over de communicatie met jezelf. Je persoonlijke veranderproces kun je zelf in werking zetten!”

Simone: “NLP training: een cadeautje voor jezelf! Dank hiervoor … ben nog aan het uitpakken … en het krijgt zeker een plek in mijn leven!”

“In een prettige en veilig omgeving ervaren wat NLP in de basis inhoud. In drie dagen gegroeid als persoon en rust gekregen.”

“Prettig ervaring. Een cadeau voor jezelf!”

“Een uitstekende basistraining om mee te beginnen! Ik heb onder andere meegenomen dat ik een bewustere vorm van formuleren kies en daarnaast het idee om meer vanuit kansen dan vanuit onmogelijkheden te denken.”

“Ik heb deelname als zeer positief ervaren en heeft me bewust gemaakt van dingen die onbewust spelen. Door de training heb ik weer een stap kunnen maken in persoonlijke groei.

Een cursus die je leven verrijkt! Je komt een stuk positiever in het leven te staan en gaat meer denken in mogelijkheden. De kennis en inzichten motiveren mij om uit de comfortzone te stappen en kritische te kijken naar de wijze waarop ik tot mijn doel kom.”

“Enorm inspirerend, maar ook confronterend! Wat een inzicht … bewustwording in mijn rol tijdens het communiceren met anderen door bijvoorbeeld anders waarnemen en te kijken wanneer er sprake is van een aanname tijdens gesprekken.”

Frans: “Het was een geweldig leuke cursus waar ik echt wat aan heb.
Nieuwe inzichten en ideeën zijn altijd leuk en leerzaam!”

“Bewustwording dat een verandering toch echt bij jezelf begint. Alle veranderingen beginnen bij jezelf. Vooral het verhaal van de bus neem ik mee en zal ik gaan gebruiken.”

“Bewustzijn van de impact van overtuigingen. Je kunt elke seconde voor een nieuwe realiteit kiezen en altijd weer opnieuw beginnen.

Zeer leerzame cursus voor iedereen!

“Super ervaring! Verrijking voor alle facetten in mijn leven. Ik ben helemaal enthousiast en hoop zeker anderen te besmetten met dit mooie virus! De informatie, de mooie opdrachten, inzichten, kwartjes die gevallen zijn en de mooie levensverrijking (én de heerlijke lunches) is wat ik meeneem uit de NLP 3-daagse.”

“Een cadeautje voor mezelf waarbij de ruimte en de veiligheid was om diep in de spiegel te kijken. Leuk om over mezelf te leren.”

Waardevolle investering in jezelf!

“Een leerzame training waarbij ik me bewust ben geworden van wie ik nu ben en wie ik wil zijn. Door de training ben ik me bewust geworden hoe onmogelijkheden kunnen worden omgebogen tot mogelijkheden. Dank daarvoor!”

“Erg leerzaam. Leer jezelf kennen.”

“Een cursus waar je veel aan zult hebben. Het opent luikjes bij jezelf en het helpt je om beter te zijn in wat je beweegt.”

“Sabine en Michel, bedankt voor deze geweldig leerzame en bijzondere cursus. Op jullie prachtige locatie heb ik mooie inzichten gekregen en heb ik goed beeld van de basisprincipes van NLP die ik direct in praktijk kan brengen.”

“In deze drie dagen veel geleerd over mijzelf, doelstellingen & communicatie”

“Inspirerende dagen gehad en veel geleerd!”

Veel inzichten gekregen die verhelderend werken.

“Ik heb toch wat vastgeroeste luikjes weer open gekregen en ik heb duidelijk gezien wat mijn persoonlijke ontwikkelingsdoel is. Ik ga dit niet proberen, maar gewoon doen!”

“Ik vond het leuke, interessante en leerzame dagen.”

José Bijkerk-Damhuis: “De 3 daagse NLP basistraining bij Sabine heeft mij veel nieuwe inzichten gebracht. Op een ongedwongen manier word je geprikkeld om opnieuw te kijken, om anders te kijken naar jezelf en de wereld om je heen. Op een verfrissende en inspirerende wijze wordt d.m.v. praktijk oefeningen alles helder in beeld gebracht en kun je van daaruit gemotiveerd verder gaan met jouw eigen avontuur. Een avontuur wat net is begonnen en nog lang niet ten einde is.”

Leerzame NLP-training waarbij je een bak aan inspiratie krijgt om bewust met alles bezig te zijn.”

Voor mij is Jij InZicht aangenaam, leerzaam en nuttig

“Deze training heeft mij nog meer de ogen geopend om op andere manieren naar mijzelf en mijn doelen te kijken.”

“Het is een leuke afwisselende training die vele inzicht geeft. Meer inzicht in hoe ik nu omga met mijn eigen behoeften en welke stappen ik daarin kan zetten.”

“Goed opgezette training. Ik kan iedereen aanraden jezelf deze training te gunnen. Het heeft mij een ander beeld op mijn eigen situatie gegeven, waardoor ik met een open blik verder kan.”

“Ik vind dat ik zelf wel voor in de bus zit en voor mij een goede bevestiging en je geeft mij de kracht om ermee door te gaan.”

Een echte eyeopener naar jezelf en de buitenwereld toe.

“Creëert inzicht in jezelf. De aandacht voor dat wat er achter een persoon schuil gaat, waardoor je meer bewustwording en inzicht creëert in je eigen houding en communicatiestijlen.”

“We kunnen nog zoveel dingen leren tijdens onze studie, opleiding of in ons werk, maar het mooiste cadeau is toch wel wanneer je je persoonlijk ontwikkelt. En dat brengt deze 3-daagse NLP basistraining zeker! Net als ik, hebben met mij de mede-cursisten weer prachtige eyeopeners gekregen. Ik vond het juist heerlijk om die verwarring te voelen, want dat betekent dat er weer wat gebeurt en er weer een stukje opgeruimd mag worden. Onder begeleiding van de inspirerende en humorvolle begeleiding van Michel en Sabine waren het waardevolle dagen! Mijn dank daarvoor!”


Mireille Sarink, directeur Montessorischool ’t Heem (Hengelo), liet haar team kennismaken met NLP. Op De Trainingsboerderij kwam het team bijeen en namen vele mooie en waardevolle inzichten mee. Lees hieronder de reactie van Mireille.

Sabine vroeg mij of ik een stukje wilde schrijven over onze ervaring m.b.t. De Trainingsboerderij. Hier hoefde ik niet lang over na te denken, ik zou er wel een boek over kunnen schrijven! Maar ik zal het kort houden:

Na de eerste bijeenkomst met mijn team op De Trainingsboerderij zitten we weer voorin de bus! Dat wil zeggen we hebben “het stuur” weer in handen en bepalen onze eigen koers. In tegenstelling tot het klagen op de achterbank, over alle zaken die niet goed gaan: “we kunnen er namelijk niets aan doen dat het regent, de kinderen zo druk zijn, of wanneer  we weer naar die vergadering moeten”. Maar hoe we ermee om gaan is wel aan ons!

We kijken nu als team meer naar onze eigen rol en onze invloed op het geheel. We durven elkaar aan te spreken: “is het gezellig op de achterbank?” (daarmee zeggen we: houdt eens op met klagen en kom in beweging!). Tevens kunnen we nu vanuit een andere positie naar communicatie en conflicten kijken. Niet alleen maar vanuit “ik”, maar ook uit de situatie kunnen stappen en vanuit verschillende invalshoeken kunnen kijken. Meer begrip voor een ander op kunnen brengen.

We zijn ons meer bewust van de taal, en de inpact die onze taal op de ander heeft. Hoe anders klinkt het als je vraagt “hoe komt het dat…?” i.p.v. “waarom…?”. Dat je zegt “ja, en…” i.p.v. “ja, maar…”. Deze inzichten, en vele andere, heb ik opgedaan tijdens mijn eigen NLP-traject. Het is zo gaaf om dit met m’n team, ouders, leerlingen en andere betrokkenen te kunnen delen! Dan heb ik het nog niet eens over de veranderingen die NLP met zich meebrengt in de onderliggende samenwerking/communicatie.

Mijn team kennis laten maken met NLP is de beste beslissing die ik ooit gemaakt heb!

Directeur Montessorischool ‘t Heem
Mireille Sarink