Elke dag hebben we zo’n 60.000 gedachten, bewust en onbewust. Helpende gedachten en ook niet-helpende gedachten.

Onze gedachte is niet per definitie de werkelijkheid maar voor onszelf is het vaak wel ‘DE waarheid’. Onze eigen, subjectieve, representatie van de werkelijkheid. En met die eigen subjectieve waarheid en onze eigen gedachten zijn we de hele dag bezig. 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Negatieve gedachten = niet effectief communiceren.

Van nature hebben we de neiging om vooral de niet helpende gedachten aandacht te geven. Meer dan 70% van onze gedachten zijn daardoor niet helpend. En meer dan 90% van onze gedachten herhalen zich, soms dagen achter elkaar.

Gedachten gaan zo snel dat we ons daar niet altijd van bewust zijn. Het zijn onbewuste processen die van externe prikkels (vanuit onze zintuigen) gedachten maken en die vervolgens ons gedrag sturen. Voordat je het weet reageer je al, flap je er iets uit of maak je een beweging.

Gedrag sturen

In communicatie is dat gedrag erg belangrijk. Het is de informatie waar de ander, vaak onbewust, ook weer direct op reageert. Want ook bij de ander zijn zo’n 60.000 gedachten per dag en meer dan 70% is ook niet-helpend. En zo sturen onze gedachten onze communicatie en daarmee de resultaten die we krijgen.

Hoe krijg je daar nou grip op, bij de ander, en nog veel belangrijker, bij jezelf? Zodat je jouw resultaat nog meer kunt sturen, kunt doen wat voor jou belangrijk is en waarmee je ook nog een bijdrage kunt leveren aan anderen. Hoe neem je daarbij de ander ook mee? Hoe creëer je samen mooie dingen. Goed voor jou, goed voor de ander en goed voor de wereld om je heen. Een win-win-win situatie.

Tijd om te groeien

Dat is waar de trainingen bij ons op De Trainingsboerderij over gaan. We helpen je met nieuw inzicht in communicatie én we helpen je om het ook daadwerkelijk de verandering te ervaren en te integreren in je leven. Zodat het niet zomaar een trucje is. Nee, juist niet. We helpen je om te ervaren dat jouw leven nog mooier kan worden, dat je nog beter weet wat je wensen en verlangens zijn en eraan kunt werken om ze te realiseren. Voor jezelf en samen met anderen.

Nieuwsgierig naar meer?
Neem contact met ons op of kom naar onze gratis informatieavond. 

Bekijk ook hier het filmpje over interactie en communicatie.

2 Responses to Jouw gedachten sturen je communicatie en resultaat.
  1. Dag Michel, zojuist zag ik het bericht op Linkedin over helpende en niet-helpende gedachten. Als trainingsacteur probeer ik de deelnemer ruimte te bieden om ander gedrag te ervaren, anders te reageren op de ander en andere vragen te stellen. Mooi dat de Trainingsboerderij zich met hetzelfde bezig houdt! Een mooi 2019 gewenst en indien je een trainingsacteur nodig hebt, laat het me maar weten!

    • trainingsboerderij 27/12/2018 om 15:54 Beantwoorden

      Eltjo, bedankt voor je reactie. Fijn om te lezen dat je, als trainingsacteur, ook mensen inzicht geeft in hun gedrag en ander gedrag kunt laten ervaren. Ervaren is een krachtige manier om te leren en te veranderen. Ik wens je ook een heel mooi 2019 toe en wellicht dat we elkaar weer eens mogen ontmoeten. Groet, Michel


[begin]

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.